[linux-audio-user] JACK samplerate stuck at 48000

From: Link Swanson <link@email-addr-hidden>
Date: Tue Jun 20 2006 - 19:36:22 EEST

After removing my Multiface II and switching back to my nVidia onboard
audio, qjackctl will not run at 44100. I can set it in the setup window
and it reports starting 44100 in the messages:

11:07:46.232 Patchbay deactivated.
11:07:46.322 Statistics reset.
11:07:46.498 MIDI connection graph change.
11:07:46.528 MIDI connection change.
11:07:47.580 Startup script...
11:07:47.580 artsshell -q terminate
11:07:47.861 Startup script terminated with exit status=256.
11:07:47.861 JACK is starting...
11:07:47.862 jackd -R -dalsa -dhw:1,0 -r44100 -p512 -n2 -S
11:07:47.870 JACK was started with PID=3071 (0xbff).
jackd 0.101.0
Copyright 2001-2005 Paul Davis and others.
This is free software, and you are welcome to redistribute it
under certain conditions; see the file COPYING for details
JACK compiled with System V SHM support.
loading driver ..
Enhanced3DNow! detected
SSE2 detected
apparent rate = 44100
creating alsa driver ... hw:1,0|hw:1,0|512|2|44100|0|0|nomon|swmeter|-|16bit
control device hw:1
configuring for 44100Hz, period = 512 frames, buffer = 2 periods
nperiods = 2 for capture
nperiods = 2 for playback
11:07:49.953 Server configuration saved to "/home/bozone/.jackdrc".
11:07:49.954 Statistics reset.
11:07:49.979 Client activated.
11:07:49.980 Audio connection change.
11:07:49.981 Audio connection graph change.
Enhanced3DNow! detected
SSE2 detected
11:10:21.095 MIDI connection graph change.
11:10:21.123 Audio connection graph change.
11:10:26.482 Audio connection graph change.
11:10:26.504 MIDI connection graph change.

But then both qjackctl and Ardour report 48000 as the samplerate.

All help is appreciated.


e-mail is . . .
Received on Tue Jun 20 20:15:03 2006

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : Tue Jun 20 2006 - 20:15:03 EEST